30. august 1998 kell 22:00

Swedbankil viiendik taskus

Pärast ülikiiret kuuepäevast tõusuperioodi, mille jooksul ÄP indeks kerkis 27,2%, läksid aktsiate hinnad Tallinna börsil langusele ja ÄP indeks lõpetas päeva pärast 4protsendilist kukkumist 454,76 punktil. Languse põhjustas Swedbanki teade, et nende osalus Hansapangas on tõusnud 20 protsendile ja hetkel rohkem ei osteta.

Hoolimata Swedbanki teatest, püsis börsisüsteemi käive jätkuvalt kõrgel, ulatudes registreeritud 732 tehingus 136,9 mln kroonile. Ligi 87% päevakäibest andis Hansapanga aktsia, mis hoolimata Swedbanki ostutegevuse lõppemisest püsis investorite tähelepanu keskmes ja leidis kauplemishuvi.

Iseenesest ei ole üllatav, et Hansapanga aktsiaga jätkus elav kauplemine, kuid et hind langes ligi 120 mln kroonise käibe juures vaid 5,3%, näitab, et turul pidi olema ka küllalt tugev ostuhuvi, mis Swedbanki teate valguses üpriski ootamatu tundub.

Teistest aktsiatest paistis reedel silma Reval Hotelligrupi aktsia, mille hind kerkis korraliku, 0,66 mln kroonise käibe juures 11,3% 32 kroonile. Tõusu toetas ilmselt uudis Reval Hotelligrupi hallatava Centrali hotelli juurdeehituse valmimisest.

Hetkel kuum