• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fuajeesse sobivad ka galerii ja bassein

  Fuajee peaks võib-olla üllatama, olema hoone, asutuse visiitkaart. Tihti ta aga pole seda. Eriti tunneb fuajee ebaotstarbekust ja ilmetust nn üleminekuajal bürooks või kontoriks kohandatud ruumide puhul, kuid olulisi puudujääke võib leida ka uusehituste juures.
  Fuajeetuse üks põhjuseid võib olla ülim kokkuhoid, mis võõra aga raskesse või piinlikku olukorda paneb ja seega firmast ka vastava mulje tekitab.
  Viimasel ajal näeb siiski püüet panna asutuse fuajee teenima oma tegelikku otstarvet, pakkuda külastajale esimest muljet, anda informatsiooni, võimaldada endast teatada või kohtumist oodata.
  Firmast esimese mulje jätmisel võib fuajeega pakkuda üllatusi, kuid ei tohiks pakkuda üle. Kui vestibüüli luksuslikkuse ja firma teiste ruumide vahel valitseb terav vastuolu, võib see soovitule hoopis vastupidise mulje jätta. Kindlam on teha fuajee muust hoonest vaid kraadi võrra esinduslikum.
  Kindlad nõuded kehtivad vaid fuajee funktsiooni kohta, selle saavutamise vahendid on aga piiramatud.
  Võib kujundada näiteks galerii, kus eksponeerida firma kunstikollektsiooni või korraldada näitusi. Sama hästi võib fuajees olla botaanikaaed, torude rägastik või koguni akvaarium, bassein, purskkaev.
  Fuajee võib kajastada korporatiivset identiteeti, olles kujundatud firma värvide ja sümboolikaga. Siin sobib eksponeerida auhindu, kajastada firma töötajate hobisid.
  Külastajale vajalikku informatsiooni võib fuajees anda nii sekretär kui ammendav majajuht.
  Kui firma (või firmad) on otsustanud sekretäri või turvatöötaja kasuks, peab hoolega läbi mõtlema tema töölaua asukoha ja kujunduse. Kui sekretär istub fuajee kaugemas nurgas või kõrge barjääri taga, võib klient olla temani jõudes juba mitmeid kinniseid uksi katsunud.
  Kui sekretäri asemel kasutatakse informatiivset fuajeed, peaks nähtaval kohal paiknema üksikasjalik majajuht. Kõrgendatud turvalisuse nõude korral piisab arusaadavalt viidatud sidevõimalusest, näiteks videotelefonist.
  Fuajeedes, kus kliendil tuleb soovitud kohtumist oodata, peaks olema võimalus istuda, ajalehti lugeda. Soliidsena mõjuks kohvi või muu joogi pakkumise võimalus.
  Väikeses, väiksel pinnal paiknevas asutuses võib fuajeed kasutada ka puhkeruumina.
  Need, kellel fuajee kujundamine veel ees, võivad arvestada, et see on hinnalt võrreldav ehk kolme sama suure kabineti sisustamisega.
  Firmad, kes küll fuajee korrastanud, aga pole saavutatud tulemusega rahul, võiks alustada näiteks sekretäri töökohast. See võiks olla erilahendusega, mis arvestab nii ruumi kujundust kui sekretäritöö vajadusi.
  Põnevamaks võib muuta valgustuse. Seintele sobib riputada professionaalset kunsti. Mõnikord on parim lahendus ruumi ilmestamisel skulptuur, teisel juhul ilupuu.
  Arvestada tuleb ka porise aja ja porimattidega. Need võiks muretseda eritellimusel, kasutades kujunduselemendina firma logo või muud sümboolikat. Hallid, standardsed porimatid võivad kogu varem saavutatud tulemuse paraku olematuks muuta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Rekordilisest pakiturust poolt kontrollib Omniva
Lõppenud aastal liikus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.
Lõppenud aastal liikus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis aastaga ligi veerandi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.