• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Põlevkivi ja Eesti Energia vaidlevad hinna üle

  ASi Eesti Põlevkivi finantsdirektor Vello Tohver ütles, et kuna Eesti Energia ja Eesti Põlevkivi ei ole tegevjuhtide tasemel põlevkivi hinna ja selle kehtestamise aja suhtes kokku leppinud, on majandusminister Jaak Leimann teinud mõlema ettevõtte nõukogule ülesandeks leida probleemile mõlemaid pooli rahuldav lahend.
  Eesti Põlevkivil soovib tõsta elektrijaamadele müüdava põlevkivi tonni hinda täna seniselt 116 kroonilt 133 kroonile. «Müük on viimasel ajal järsult vähenenud ja raha on vähe,» põhjendas Tohver hinnatõstmise soovi.
  Tema sõnul oli algul plaanis, et ka elektrienergia hinda lubatakse tõsta oktoobri alguses, aga mingil põhjusel võimaldati elektri kallinemist alles aasta algusest. «Ega Eesti Energia mehed ei taha meile enne rohkem maksta, kui nad ise oma tariifi tõsta saavad,» selgitas Tohver.
  Elektrijaamad tarbivad hetkel üle 90% kogu kaevandatavast põlevkivist. Eesti Energia ASi finantsdirektor Sandor Liive teatas, et kohtus hiljuti Tohveriga ning selgitas Eesti Energia seisukohti. Tema sõnul jõudsid nad Eesti Põlevkivi finantsdirektoriga kokkuleppele, et elektrijaamadele tõuseb põlevkivi hind samal ajal elektrienergia hinnaga. «Minu arvates mingeid probleeme selles küsimuses ei ole,» lausus Liive.
  Kui põlevkivi hinda ei õnnestu nüüd tõsta, ei saa me kaevuritel palka tõsta, osa masinaid jääb ostmata ja mõned olulisemad tööd jäävad tegemata, kirjeldas Tohver olukorda. «Kui me peame neljandas kvartalis töötama senise hinnaga, saame plaanitust ligi 55 miljonit krooni vähem,» teatas Tohver.
  Liive märkis, et kui Eesti Energia peaks selle aasta viimases kvartalis ostma põlevkivi uue hinnaga, tooks see kaasa täiendavaid kulusid umbes 70 mln krooni ulatuses.
  Teised põlevkivi tarbijad Kunda Nordic Tsement, Eesti Elektrijaama õlitootmine ja Kiviter ostavad tänasest põlevkivi uue hinnaga. «Nendega on meil leping sõlmitud,» lausus Tohver.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.