Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Forekspanga juhid teada

  Uue panga juhatuse esimehena hakkab tööle senine Investeerimispanga president Härmo Värk. Juhatusse kuuluvad Investeerimispangast veel Tauno Vanaselja korporatiivpanganduse direktorina, Kalle Norberg finantsturgude direktorina ja Priit Perens finantsdirektorina.
  Forekspangast kuuluvad uue panga juhatusse Erki Urva personaalpanganduse direktorina ja Kaido Kangur äripanganduse direktorina.
  Senisest ekspertide panga juhatusest lahkuvad Ivar Lukk, Urmas Pastarus, Danel Tuusis, Vahur Pindma, Mati Sumberg, Arvo Juhkami, Raivo Erik, Margus Kliimask, Ranno Pajuri, Angelika Koha, Ove Tüksammel.
  Värgi sõnul tegi ta Pastarusele ettepaneku juhatusse jääda, kuid viimane keeldus.
  Uue juhatuse peab kinnitama panga nõukogu, kelle omakorda peavad kinnitama aktsionärid.
  Peale juhatuse võtab panga tegevjuhtimisest osa peaspetsialistidest ja valdkondade juhtidest koosnev juhtimiskomitee, mille koosseisu kinnitab uus juhatus.
  Härmo Värk lausus, et juhatus stardib küll kuueliikmelisena, kuid pole välistatud, et lisandub veel 1--2 liiget.
  Värk rääkis, et uue juhatuse liikmete valimisel Eesti Panga esindajad ei osalenud. «See on minu ettepanek moodustada selline juhatus,» lisas ta.
  Värgi sõnul sõltub uue panga nõukogu valimine Eesti Pangast, aga ta avaldas lootust, et järgmise nädala jooksul peaks ka nõukogu selguma.
  Uues pangas ei jätku tööd 60--70 inimesele. Värgi sõnul toimub koondamine ühtlaselt üle panga tagamaks efektiivsuse kasvu. Kes konkreetselt uues pangas jätkab, pole praegu veel teada. «Arutelud on käima pandud ja tehakse esimesi analüüse,» märkis Värk. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Bolt läheb Soomes kolmandale katsele
Eesti tehnoloogiafirma Bolt üritab taas löögile pääseda Soome turul, kust on juba kaks korda ära tuldud, vahendab Helsingin Sanomat.
Eesti tehnoloogiafirma Bolt üritab taas löögile pääseda Soome turul, kust on juba kaks korda ära tuldud, vahendab Helsingin Sanomat.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.