• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Spari poed toodavad miljon krooni kahjumit

  «See on planeeritud kahjum,» rääkis ASi Estiko nõukogu esimees Kalju Hellenurm. «Võidetud turuosa Tallinnas maksab rohkem kui miljon.» Spari kaubaketi poed kuuluvad Estikole ning Mega kaubamärki omavale ASile Rotagrupp.
  Hellenurm lausus, et kaubanduse miljoniline kahjum ei vähenda Estiko kontserni 10 miljoni krooni suurust aastakasumi prognoosi. Siiski tõdes ta, et uute kaupluste käivituskulud on prognoositust suuremaks kujunenud.
  Eesti Spari juhatuse esimehe Tiit Kolde sõnul erineb Lasnamäel Peterburi maantee ääres asuv Vesse Spar teistest Spari keti kauplustest selle poolest, et pole üles ehitatud ühe piirkonna teenindamisele, vaid on supermarketi tüüpi kauplus, mille juurde sõidetakse autoga.
  «Mingil juhul ei ole Vesse Spari kahjumit suurendanud vastas asuv Maksimarket,» märkis Kolde. «Vastupidi, kaks suurpoodi tekitavad klientides soodsa pingevälja.»
  Hellenurme prognooside kohaselt jääb Vesse Spar tänavu umbes 700 000 krooni suurusesse miinusesse.
  Frantsiisiorganisatsioon AS Eesti Spar on tänavu investeerinud Tallinna nelja Spari ketti kuuluvasse kauplusse 50 miljonit krooni. Suurim investeering -- 22 miljonit krooni -- tehti aprillis avatud Vesse Spari kauplusse.
  Kalju Hellenurme andmeil jõuavad Tartus asuvad neli Spari keti poodi tänavu umbes poole miljoni krooni suurusesse kasumisse. «Spari kett tervikuna peaks kasumisse jõudma aastaks 2000,» prognoosis Hellenurm.
  Spari ketti kuuluvate kaupluste kogukäive moodustab Eesti toidukaupade turust tänavu 3,1 protsenti. «Aastaks 2000 suurendame turuosa 7,3 protsendini ja 2003. aastaks 16 protsendini,» lubas Hellenurm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.