26. november 1998 kell 22:00

Kütus kallineb

uue aktsiisi tõttu

Selle nädala keskel oli toornafta barreli hind Londoni rahvusvahelisel naftabörsil 10,22 dollarit (alla 90 sendi liiter) ning tonn autobensiini 95 E maksis Rotterdamis 119 dollarit tonn (1,2 kr/liiter).

Eeloleval teisipäeval tõuseb kütuseaktsiis, mille järgi bensiini hinnale lisandub 50 senti ja diislikütuse liiter kallineb 71 sendi võrra.

ASi Shell Eesti juhatuse liige Kaido Kaare rääkis, et on väga raske prognoosida, mis hinnaga autokütus

1. detsembril müügis on.

Ta märkis, et kütuse hind jaemüügis sõltub kolmest asjaolust, olukorrast Eesti kütuseturul, aktsiisitõusust ja maailmaturu hinnast sellel hetkel. Kui need kolm asja kokku panna, siis tuleb välja, mis hinnatasemel toimub kütuse müük alates 1. detsembrist.

«Kindlasti tõuseb hind aktsiisi võrra, aga kas maailmaturu hinnaga seoses midagi toimub, on praegu raske ennustada,» sõnas Kaare.

Kaido Kaare prognoosis, et juhul kui maailmaturul kütuse hind novembri viimastel päevadel tõesti aktsiisi tõusu võrra langeb, s.o 50 senti bensiini liitri kohta, siis võib olla tõenäoline, et jaemüügis bensiini hind detsembri alguses ei muutu.

Autor: Raul Ranne

Hetkel kuum