Väinu Rozental • 21. aprill 1999 kell 22:00

Tartu õlletehas ehib end võõraste sulgedega

ASi Tartu Õlletehas juhataja Tarmo Noop tunnistas eile, et suurem osa Eestis müüdavast õlletehase siidrist on toodud Soomes Tartu õlletehase emafirmas Olvi OY. Noop kinnitas, et Tartus suudeti katsepartiina toota ja villida ainult kaks järelhaagisega veokitäit siidrit.

Noop ütles, et Tartu õlletehas jäi uue villimisliini häälestamisel ajahätta. «Me ei saanud aprilli keskpaigaks broneeritud välireklaamitulpadele kirjutada, vabandage, meil on liiga vähe toodangut toodetud,» põhjendas Noop. «Seetõttu olime sunnitud kasutama allhanketööna emafirma tootmisvõimsusi.»

Riigi tarbijakaitseameti peadirektor Helle Aruniit ütles, et päris korrektne pole õlletehas siidri märgistamisel olnud. «Kuid suurem möödalaskmine olnuks see, kui ettevõte oleks reklaaminud toodangut, mida poest osta ei saa,» lisas Aruniit.

«Olvi tootis meile Fizzi meie retsepti järgi,» õigustas Noop. «Siidri tootja on Tartu ja me võime seda villida, kus tahes,» väitis ta.

Tartu õlletehase reklaamikampaania korraldanud reklaamifirma Saatchi & Saatchi projektijuht Alar Pink ütles, et trahvisumma välireklaami äraütlemisel võib ulatuda kuni 100 protsendini lepingusummast. Firma Wennergren-Williams piilari keskmine rendihind kuus on üle 5300 kr. Tartu õlletehas on rentinud kaheks nädalaks 100 piilarit Tallinnas, 15 reklaamtulpa Tartus ja 10 Pärnus.

Tarmo Noobi sõnul alustas Tartu õlletehas sel nädalal uue õlle proovivillimist. «Kui 0,5-l pudelite villimine tõrgeteta sujub, häälestame liini mai lõpus taas väiksematesse pudelitesse villitava siidri tootmiseks,» rääkis Noop.

Eelmise aasta aprillis eksitas Tartu õlletehas tarbijaid Värska vee tootmisega. Tehas läks üle tehisliku Värska vee tootmisele, kuid kasutas mõnda aega vanu silte, millel on kirjas, et tegemist on loodusliku mineraalveega.

Hetkel kuum