• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soe suvi soosib toiduainetööstust

  Pärast kümnepunktilist kukkumist viimastel päevadel võttis aktsiaturg Tallinnas eile hommikul suuna ülespoole. Hommikune tõus saavutas oma kõrgpunkti veidi pärast keskpäeva, kui ÄP indeks käis 327,8 punktil (+1,1%). Õhtupoolses kauplemises asusid nõrganärvilisemad investorid aga taas müügipoolele ja indeks lõpetas päeva kõigest 0,04% plussis.
  Jätkuvalt domineerib börsil Hansapanga aktsia, mille eilne 14,5 mln kroonine käive andis 75% börsisüsteemi päevakäibest ja 81 tehingut 44% tehingute kogumahust.
  Iseenesest on positiivne, et Eestimaal valitsevad kuumad ilmad pole börsilt investoreid peletanud ja börsisüsteemi käive on viimastel päevadel püsinud päris korralik. Samas on tunda, et turule jäänud investoritel pole endiselt selget nägemust aktsiahindade edasisest liikumisest ja turgu määravad hetkel suuremad tehingukorraldused.
  Otsides võimalikke arenguid ettevõtete fundamentaalnäitajates, peaks kuum suvi positiivselt mõjuma karastavaid toiduaineid tootvatele toiduainetööstustele, nagu Saku õlletehas ja Tallinna Külmhoone. Miks mitte ei võiks kuum suvi hästi mõjuda ka maiustuste tootjale Kalevile, Kaubamajale või Reval Hotelligrupile.
  Karastavate toiduainete ja jookide edukusest praegusel aastaajal räägib kasvõi tänase Äripäeva uudiskülgedel ilmunud lugu, kus kaupmehed väidavad, et õlletootjad ei suuda kuidagi januste eestimaalaste õllejanu rahuldada. Õlletootjatele, börsiga seotult siis eeskätt Saku õlletehasele, tähendab see aga käibe kasvu, sealt edasi kasumi kasvu ja ka aktsia hinna tõusu. Juttu on olnud ka jäätise ja Tallinna Külmhoone edust, mida ilmestab ka eilne aktsia hinna 13,3protsendine tõus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Balti börsid lõpetasid nädala tugeva käibe- ja tõusupäevaga
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.