ÄP fototoimetus • 13. juuli 1999 kell 22:00

Marat Grupp ühendab oma tütarettevõtted

«Otsime sisemise integratsiooni momente, kui müügi ühte koondame, on meil korraga võimalik pakkuda palju laiemat sortimenti,» selgitas eile ASi Marat juhataja Rein Lehtmets. Tema sõnul on varade ühendamise taga omanike soov muuta grupi tegevus efektiivsemaks. «Rasketes turutingimustes on parem koos toime tulla kui mitmel ettevõttel eraldi,» rääkis ärimees.

Üheski ettevõttes inimesi koondama ei hakata, tegevust jätkatakse samas mahus. Muutused võivad tulla töökorralduses, kuid võimalusi alles hakatakse täpsemalt üle vaatama, väitis Lehtmets.

Grupi toodangust läheb ekspordiks ligi 90% ja peamiselt läände. Eksport Venemaale moodustab Lehtmetsa sõnul vaid paar protsenti, mistõttu idanaabri kriis grupi tulemusi ei mõjutanud.

Grupi eelmise aasta käive oli 274 mln ja kasum 16 mln krooni. Käesoleva aasta plaan näeb ette 293 mln kroonist kogukäivet, kuigi olulist käibekasvu I poolaastal ei tulnud. Lehtmetsa sõnul ongi sellele aastale iseloomulik käibekasvu aeglustumine, sest tarbijate ostueelistused on muutunud rõivatööstusele negatiivses suunas. Ka on kasvamas tellimuste hankimisel konkurents Baltimaade, Valgevene ning Venemaa tekstiili- ja rõivatootjatega, tunnistas Lehtmets.

Ühtse müügisüsteemi käivitumist võib Lehtmetsa väitel oodata augustikuus.

ASi Marat aktsiapakist ligi 99% kuulub Skandinaavia tekstiilifirmale Finnwear Oy Ab. Grupi ettevõtted AS Trixtal, AS Pärnu Marat, AS PLD Marat ja OÜ Killu kuuluvad 100% ASile Marat. Grupp annab tööd ~1300 inimesele.

Autor: ÄP

Hetkel kuum