• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ING Barings soovitab Ida-Euroopal eurostuda

  Ühepoolne üleminek ühisrahale on võimalik Euroopa Liiduga ühinemata, kuigi see võib viia vastuoludeni Euroopa keskpangaga, märgib analüütik Charles Robertson Wall Street Journali uute turgude ülevaates.
  Idee on intrigeeriv, eriti kui arvestada Ladina-Ameerika dollarile ülemineku plaane.
  Üleminek eurole arendaks valuutakomitee kontseptsiooni sammu võrra kaugemale. Sel juhul vahetaks riik kogu baasraha euroraha vastu, konverteerides selleks valuutareservi. Enamikul Ida-Euroopa riikidel, sealhulgas Eestil ja Leedul, on selleks piisavalt reserve, märkis analüütik.
  See protsess ei ole otseselt teostatav kuni euro füüsilise kasutuselevõtuni 2002. aasta alguses. Üleminekuperioodil võiks rahaühikuks olla eurodeks konverteeritav raha, näiteks Saksa mark, märkis ta.
  Eurostumine elimineeriks automaatselt kogu devalveerimisriski. Sellega kaasneks ka muidu euroliidust kõrgemate intressimäärade ühtlustumine bloki tasemega.
  Euroopa Liidu kommertspangad võiksid täita sama funktsiooni eurostunud majandustes, eriti arvestades seda, et paljudel ELi pankadel on regioonis oma pangad. Ka võib Euroopa keskpank seisukohta muuta, eriti pärast võimalikku üleminekut dollarile Lõuna-Ameerikas.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Balti börsid lõpetasid nädala tugeva käibe- ja tõusupäevaga
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.