ÄP fototoimetus • 18. august 1999 kell 22:00

Leigo talu järvel hõljub muusika

- 21. augustil kell 19.30

Kuulsaid ooperiaariaid ja Itaalia laule esitab Tallinn Brass, solist Jassi Zahharov

27. augustil kell 20 etnomuusika õhtu Jääboiler, Jaak Tuksam, Tõnis Mägi, Jaak Johanson, Tulli Lum, Julgi Stalte

kontserdid on tasuta

info Leigo talust Otepääl tel 276 57 416

Leigo talu peremees korraldab juba teist aastat maalilises järves tillukesel saarel eksklusiivseid muusikaõhtuid. Mees kinnitab, et järvel ujuvad küünlad ja saarelt kõlavad meloodilised pillihelid mõjuvad lõõgastavalt ja päikse loojudes lausa maagiliselt.

Muusikaõhtu on maiuspala just neile, kes lärmakatele rahvaüritustele eelistavad hubasust ja kvaliteeti.

Muusikud esinevad tillukesel saarel, mis mahutab ca 15 inimest. Kuulajad istuvad järve ümber küngastel, kes pinkidel, kes kaasa võetud tekil. Pimeduse saabudes süüdatakse küngastele lõkked.

Tänavu tasub Leigo järve äärde sõita koguni kahel nädalavahetusel. Lõppeva nädala laupäeval musitseerib seal alati särav Tallinn Brass Tarmo Leinatamme juhatusel, järgmisel reedel Jääboiler Jaan Söödi vedamisel ning äsjaloodud, vaid korra avalikult esinenud ansambel Tulli Lum, kelle solistina kuulete huvitava laulumaneeriga liivlannat Julgi Staltet.

Kontsert on kaheosaline. Vaheaeg kestab piisavalt kaua, et teil jääb aega jalutada ja puutumatut loodust nautida või hoopis kaaslastega vestelda ja mekkida baaris müüdavat või kodust kaasa võetud söögi- ja joogikraami.

Leigo järvemuusikal esinev liivlanna Julgi Stalte laulis ka Viljandi folgipäevadel.

Autor: ÄP

Hetkel kuum