• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puuviljamüüjad loovad korda praakkauba tagastamises

  Viisteist Eesti puu- ja köögiviljafirmat leppisid kokku, et oktoobrist alates peavad kauplused tagastama praakkauba kohe, sama autoga, millega kaup poodi saadeti. Hilisemad pretensioonid rahuldatakse vaid 2% ulatuses kauba maksumusest.
  Hulgimüüjate otsuse tingis väga suur tagastusprotsent kauplustest. Hulgiviljade Ühingu tegevjuhi Jaan Keitsi sõnul tagastavad poed praagi sageli alles järgmisel päeval või veelgi hiljem. Tagantjärele pole tema sõnul võimalik kontrollida, kuidas praak tekkis.
  Mõnel juhul on tagastamise protsent kauplustest olnud suurem, kui kauplus sellist kaupa samal päeval sai. Samas hoiavad paljud kauplused puu- ja köögivilju soojades ruumides tavalise leti peal, kus need kiiresti riknevad.
  Keits ütles, et poed võtavad üksteiselt praagi tagastamise osas mõõtu. Näiteks heade hoiutingimustega Stockmann varem vilju tagasi ei saatnud, ent nüüd on seda tegema hakanud.
  Hulgifirmade vaheline konkurents asetab nad kaupluste suhtes sundseisu, sest poed saavad valida, kellega lepingut sõlmida.
  Maksimarketi kaubandusjuhi Merike Lahe sõnul toob uus kord tööd juurde nii hulgifirmadele kui ka kauplustele, sest mõlemad peavad kaupa senisest hoolikamalt kontrollima. Suurtes ostukeskustes on terve kaubaaluse kasthaaval läbivaatamine väga töömahukas. Maksimarketis tagastatakse suveajal 7--8% puuvilju.
  Hulgimüüjate väitel kirjutavad poed praagiks kuni viiendiku puu- ja köögiviljadest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Trumpi meediaaktsia teeb börsil muljetavaldavaid hüppeid
Eile Donald Trumpi uue meediafirmaga liitumisest teatanud DWAC jätkab täna Nasdaqil trallitamist, hüpates kümneid protsente üles ja alla.
Eile Donald Trumpi uue meediafirmaga liitumisest teatanud DWAC jätkab täna Nasdaqil trallitamist, hüpates kümneid protsente üles ja alla.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.