• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahvusvahelise juhtimisteabe rakendamine

  Eesti ettevõtjatele ja firmajuhtidele pakutakse arvukalt uusi juhtimiskontseptsioone ja välismaiste «juhtimisgurude» õpetusi, mis pakkuja väitel lahendavad ka Eesti firmade aktuaalsed juhtimisprobleemid. Tihti käiakse uued «imerohud» välja löövalt ja enesekindlalt -- eriti kui nad on algselt toodetud USA turule.
  11 aastat koostööd erinevate maade juhtimiskonsultantidega on minus süvendanud veendumust, et kasulik on olla avatud erinevatele juhtimisideedele ning ei ole mõistlik kergekäeliselt vaimustuda mujal väljatöötatud «imerohtudest». Soovitan uute juhtimiskontseptsioonide ja -ideede hulgast välja valida need, mis vastavad Eesti firmade arengufaasile, oleviku ja lähituleviku probleemidele. Abiks mõned küsimused, mis aitavad juhtimisideid hinnata.
  - Kui tuntud on uus juhtimiskontseptsioon ja seda propageeriv «juhtimisguru» tegelikult maades, kus teil või tuttavatel ettevõtjatel on tihedad ärisidemed? Kas seda on seal rakendatud firmades, mille suurus ja tegevusprofiil on teie omaga sarnased?
  Võimalusel kontrollige reklaaminformatsiooni oma äripartnerite kaudu.
  - Püüdke diagnoosida oma organisatsiooni seisundit ja defineerige iga juhtimistasandi kesksed probleemid ning tegevusvaldkonnad ja äriprotsessid, kus need avalduvad.
  Küsige, milliseid probleeme väljapakutud juhtimiskontseptsioon lahendab ja milliseid mitte. Kui pakutakse «imerohtu», tasub olla ettevaatlik.
  - Kas mujal edukalt rakendatud juhtimismeetod sobib Eesti kultuurikonteksti? Kas juhtide ja teiste töötajate võimudistants, valmisolek initsiatiivi üles näidata, vastutada, probleeme ühiselt lahendada jne on piisavad juhtimisuuenduse edukaks sisseviimiseks? Ehk tuleks kõigepealt parandada firma uuendusvalmidust? Millisteks jõukohasteks etappideks peaksime jagama organisatsiooni arendamise lähema 2-3 aasta jooksul ja kas meile pakutud juhtimiskontseptsioon on esmatähtis juba esimeste sammude tegemiseks?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Elder: signaal indikeerib märkimisväärse ralli algust
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.