ÄP fototoimetus • 29. september 1999 kell 22:00

Korvpallimeeskond on nagu väikefirma kollektiiv

Eesti Loto peadirektor Sven Kolga käib regulaarselt kaks korda nädalas korvpalli mängimas Tabasalu Ühisgümnaasiumi Spordihoones. Võimla avastas Kolga sõpradega paar aastat tagasi, kui mängukoha otsimisega sügisel hilja peale jäädi ja kõik saalid juba hõivatud olid. Paarikümne kilomeetri pikkune sõit linnast välja tasub Kolga sõnul ennast ära, sest spordihoone täismõõtmetega, hästi hoitud pallisaal teeb «silmad ette» nii mõnelegi pealinna võimlale.

45 aastat pallimänge mänginud Sven Kolga leiab korvpallis enda jaoks palju positiivset. Peale füüsilise vormisoleku, pingevaba suhtlemise ja igapäevastressist vabanemise pakub korvpall peadirektori sõnul palju õpetlikku. Korvpallivõistkond on nagu väikefirma töökollektiiv. Nii firmas kui palliplatsil sõltub edukus sellest, kuidas meeskonna liikmed koos töötavad. Mäng õpetab elus teiste seisukohtadega arvestama ning kaaslasi tähele panema. Veel õpetab korvpall adekvaatselt hindama nii enda kui kaasmängijate võimeid, objektiivselt analüüsima hetkesituatsiooni ning sellele kiiresti reageerima. Miinuste leidmisel jäi peadirektor «pisut jänni». «Kui oleks, siis ei tegeleks», naerab Kolga lõbusalt. Pärast natuke mõtlemist ühe ta siiski leidis. «Süsteem ei lase isiksustel areneda,» arvab ta.

Autor: ÄP

Hetkel kuum