• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ukraina loob Rootsi abiga kinnisvararegistrit

  Seni on 52 miljoni elanikuga riigis vaid üks maaomanik. Kinnisvararegistri loomine tähendab vähemalt 20 miljoni kinnistu registreerimist. Samal ajal jahvatab Ukraina bürokraatiamasin läbi kinnisvaraseaduste paketti, mis loodetakse jõusse saada enne 2000. aasta suve.
  Kinnisvararegistri puudumine on Ukrainas peamisi takistusi kapitali hankimisel. Registreerimata vara ei saa pantida, tavalise pangalaenu intress võib ulatuda 50--60 protsendile ning kinnisvaraga sooritatavate tehingute puhul on pettuserisk kõrge.
  Rootsi Lantmäteriet on oma välisharu Swedesurvey kaudu Ukraina ametivõimudega käivitanud ühisprojekti Ukraina kinnisvararegistri loomiseks. Projekti finantseerib Rootsi välisabi organisatsioon Sida. Töö alanud juba kolmes pilootpiirkonnas -- kaks on Lääne-Ukraina tööstuspiirkonnad ja üks vana Rootsi asustusega linn Rumeenia piiri ääres, kus sadakond elanikku veel rootsi keelt kõneleb.
  Aerofotode tegemine algab sügisel ning esimene tänapäevane kaart peaks valmima tuleva aasta jaanuaris.
  Rootsi ettevõtjad on huvitatud, et töö läheks võimalikult kiiresti. «Õigussüsteem, pangandus, transport, telekommunikatsiooni- ja elektrivõrgud -- kõik on ümbertegemise faasis. Kindlate tugipunktide puudumine teeb väiksematele firmadele Ukraina turule tuleku keeruliseks,» ütles Volvo veoautode haru Kiievi kontori juht Erik Eberhardson.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.