• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tuld maksueelistele

  Euroopa Liidu riigid on sõlminud härrasmehekokkuleppele, mille kohaselt nad on lubanud kaasa aidata «halbadest» maksurezhiimidest vabanemisele ja firmade konkurentsitingimuste võrdsustamisele.
  EL leiab, et üheks vaba konkurentsi takistavaks teguriks on riikides loodud kõikvõimalikud maksusoodustused, mille eesmärk on meelitada riiki investeeringuid ja välisfirmasid. 15 ELi liikmesriigi rahandusministeeriumide kantsleritest ja ekspertidest koosnev nn koodirühm on kulutanud kaks aastat, et uurida riikides esinevaid igasuguseid maksutrikke. Kokku on nad välja selgitanud 250 eri maksurezhiimi, mis on vastuolus firmade maksustamise hea tavaga. Pärast nende hoolikat uurimist on sõelale jäänud 61, mis kantaksegi nüüd musta nimekirja.
  Kõige rohkem on välisfirmadele maksusoodustusi teinud Holland (9), mis edestab isegi maksuparadiise Luksemburgi (5), Iirimaad (5), Mani saart ja Guernseyd. Järgnevad Prantsusmaa (4), Belgia (4) ja Hispaania (3).
  Nii Holland kui ka Suurbritannia on lubanud, et nad avaldavad survet oma ülemeremaadele Antillidele, Kanalisaartele ja Gibraltarile, et need kaotaksid maksueelised.
  Põhjamaadest ei ole ainsana ühtki etteheidet tehtud Rootsile. Taanile pannakse pahaks aasta algul kehtestatud valdusfirmade nullmaksu, mille tulemusena on riigis tänavu registreeritud 2600 välismaist valdusfirmat. Soome puhul on probleemiks Ahvenamaa, kus nn captive-seadus võimaldab rikastel suurfirmadel asutada kindlustusfirmat, mis kindlustab soodsalt emakontserni kuuluvate firmade riske.
  29. novembril otsustavad ELi rahandus- ja majandusministrid, mida teha ebaausat maksukonkurentsi harrastavate riikidega. Otsus ei ole riikidele juriidiliselt kohustuslik, kuid poliitiliselt on. Seetõttu on tõenäoline, et musta nimekirja kantud riikidele antakse kuni kolm aastat aega maksueeliste kaotamiseks.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.