Inno Tähismaa • 23. mai 2000 kell 14:42

Rootsi peaminister Göran Persson tuleb homme Eestisse Euro-asja arutama

Rootsi peaminister Göran Perssoni on homme, 24. mail visiidil Eestis, et arutada presidendi ja peaministriga Euroopa Liidu laienemisega seonduvat, teatas valitsuse pressiteenistus.

Persson kohtub kell 10.30 president Lennart Meriga. Eesti ja Rootsi peaministri kohtumine on Toompeal kell 11.15. Kohtumisel kõneldakse peaasjalikult Eesti ja Rootsi suhetest, Euroopa Liidu laienemisest ja Eesti valitsuse tööst eurointegratsiooni valdkonnas.

Kell 12-12.30 annavad Mart Laar ja Göran Persson ühise pressikonverentsi Toompeal kuberneri aias (vihma korral Toompea lossi valges saalis). Pärastlõunal annab Eesti valitsusjuht Rootsi peaministri auks lõunasöögi.

Rootsi peaministrit saadavad töövisiidil Eestisse Rootsi suursaadik Elisabet Borsiin Bonnier, peaministri välisnõunik Stefan Noreén, pressisekretär Jan Larsson, Rootsi välisministeeriumi EL osakonna peadirektor Frank Belfrage, Ida- ja Kesk-Euroopa osakonna asedirektor Lars Grundberg, Eesti lauaülem Charlotta Månsson, Rootsi saatkonna I sekretär Niclas Trouvé ja peaministri erasekretär Gunilla Wetterlöf Brander.

Rootsi peaminister lahkub Eestist homme kell 15.

Hetkel kuum