Ülo Toomsalu • 2. august 2000 kell 8:15

Tallinnas ja Tartus kaovad linnakorterite üüri piirmäärad

Tallinna ja Tartu linn kaotavad sarnaselt tagastatud majade üüri vabakslaskmisega ka munitsipaalkorterite üüri piirmäärad, et hakata senisest suurema üüriraha eest valdavalt kehvas seisus olevaid linnaelamuid remontima, kirjutab Postimees. Tallinna linnavalitsuse linnavara nõuniku Indrek Oja sõnul pole võimatu, et seni 8 krooni ruutmeetrilt maksnud rendipinna eest tasub üürnik juba järgmisel aastal kuni 20 krooni. Rendipindade hinnad hakkavad sõltuma elamupindadele tehtavatest majanduskavadest, mis näitavad hoonete remondivajadusi. Oja sõnul võiksid kesklinnas asuvates munitsipaalkorterites üürisummad kujuneda veelgi suuremaks. 'Minu hinnangul pole üldse kuigi mõttekas omada selliseid kortereid kesklinnas, tulevikus me ei säilita neid,' mainis linnaametnik. Ka Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna juhataja asetäitja Anto Viigi ütles, et kui praegu maksab Tartus munitsipaalkorteri elanik 5 krooni ruutmeetri kohta, siis juba tänavu sügisest võib see summa mõnel pool kolmekordistuda. Viigi sõnul on linnavalitsus teinud esimesed majanduskavad 39 munitsipaalmaja kohta, kus hakatakse peagi suureneva üüri eest hädavajalikke töid teostama. Ta lisas, et linnavalitsus ei arvesta sealjuures elamuseadusega, mille järgi võiks omanik üüri pealt kümme protsenti kasu teenida.

Hetkel kuum