• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Palgaerinevus suureneb

  Möödunud sügisest tänaseni on üldine palgatase Eesti ettevõtetes tõusnud 8 protsenti Tallinnas ja 7 protsenti mujal Eestis. See ületab veidi inflatsiooni, mida selleks aastaks on prognoositud 4?5 protsenti.
  Jätkub juhtide ja tippspetsialistide keskmisest kiirem palgakasv. Järgmisel aastal plaanivad ettevõtted tõsta töötajate palku keskmiselt 6. Sealjuures tõstetaks teistest töötajatest rohkem tipp- ja keskastmejuhtide ning tippspetsialistide palku.
  Hansapanga juhatuse esimees Indrek Neivelt märkis Äripäeva majanduskonverentsil, et palga osa on Eestis senimaani alahinnatud. Hansapanga keskmine palk on tema sõnul 10 000 krooni. Uuring näitab siiski teiste sektorite keskmise palga lähenemist esikohal olevale finantssektorile. Varem selgelt teistest kõrgemal palgatasemel asunud finantssektor on nüüd kõrgemal vaid keskastme juhtide ning tippjuhtide osas.
  Tallinnas on palgad uuringu järgi 32 protsenti kõrgemad kui mujal Eestis keskmiselt. Aasta tagasi oli vahe 30 protsenti.
  Pooled uuritud ettevõtetest teevad palgatasemetes muudatusi kord aastas, kusjuures sel aastal on palku muutnud 68 kõigist ettevõtetest. Vaid kümnendik ettevõtetest muutis palku viimati 1998. aastal. Aasta-aastalt suureneb nende ettevõtete osakaal, kes jälgivad pidevalt turul toimuvaid palgamuudatusi ning teevad ettevõttesiseseid palgaotsuseid võrdlusgrupi muudatuste põhjal.
  Vähenesid palgavahed ettevõtlus- ja omandivormide vahel. Väliskapitalil põhinevatele ettevõtetele, mis varem olid palgatasemelt teistest ees 15?20, on nüüd järgi jõudnud nii segakapitalil kui Eesti kapitalil põhinevad ettevõtted ning vahe on keskmiselt 5?7, märgiti uuringus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.