Ülo Toomsalu • 2. november 2000 kell 6:10

Vene saadikud võivad toetada Jüri Mõisa

Tänasel umbusaldushääletusel Tallinna volikogus võivad tulemuse kolmikliidu kasuks pöörata osa fraktsiooni Rahva Valik liikmetest, kes seni on kinnitanud koostööd Keskerakonnaga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Linnapea Jüri Mõisa ja volikogu esimehe Rein Voogi umbusaldamise poolt peaks lisaks Keskerakonnale hääletama neli fraktsiooni Rahva Valik kuuluvat Eestimaa Ühendatud Rahvapartei liiget. 'Meil pole teist teed, kui toetada Keskerakonnaga sõlmitud kokkulepet,' ütles fraktsiooni Rahva Valik esimees Jevgeni Tomberg, lisades, et osa fraktsioonist võib teisiti käituda.

Rahva Valiku fraktsiooni kuuluva Vene Erakond Eestis üks liidritest Nikolai Maspanov vastas küsimusele, kas tema ja ta erakonnakaaslased lähevad üle kolmikliidu poolele: 'Kõik on võimalik.' Maspanovi sõnul on täna volikogus kohal kõik Rahva Valiku liikmed. 'Kuid kui osa Keskerakonna liikmeid ei tule, on see Savisaare jaoks katastroof,' lisas Maspanov.

Hetkel kuum