Inno Tähismaa • 15. november 2000 kell 15:20

Elektriraudtee läks valitsuse kätte, läheb peagi erastamisele

Teede- ja sideminister Toivo Jürgenson ning AS Eesti Raudtee juhatuse esimees Parbo Juchnewitsch allkirjastasid täna lepingu, millega Eesti Raudtee annab valitsusele tasuta üle kõik AS Elektriraudtee aktsiad, teatas teede- ja sideministeeriumi esindaja.

Vastavalt valitsuse otsusele saab Elektriraudtee 100% aktsiate valitsejaks teede- ja sideministeerium.

'Elektriraudtee on oma olemuselt üks osa Tallinna ühistranspordisüsteemist ühendades pealinna teda ümbritsevate valdadega. Isiklikult arvan, et suhteliselt kiiresti tuleks langetada otsus Elektriraudtee erastamiseks. Mil määral tuleb tulevase erainvestori valikul arvestada suur-Tallinna ühtse rööbastranspordi perspektiividega sõltub ministeeriumi ja linnavalitsuse konsultatsioonidest,' ütles teede- ja sideminister Toivo Jürgenson.

Elektriraudtee aktsiate üleandmine Eesti Raudteelt valitsusele on seotud ka Eesti Raudtee erastamisprotsessiga. Valitsus otsustas Elektriraudtee AS aktsiad erastamisele mineva vara hulgast välja arvata.

Tallinnas ja Harjumaal reisijate veoga tegelev Elektriraudtee AS teenindas oma liinidel tänavu 9 kuuga 2,66 miljonit reisijat. Elektriraudtee rongid sõidavad Tallinn - Aegviidu, Tallinn - Paldiski, Tallinn ? Riisipere ja Tallinn - Klooga-Rand liinidel. Ettevõttes töötab 264 inimest.

Hetkel kuum