Ülo Toomsalu • 16. november 2000 kell 6:32

Ihaste ratsakeskusel on viis tahtjat

Ihaste ratsaspordikeskuse erastamisest on huvitatud kolm firmat ja kaks eraisikut. Täna vaatab keskuse erastamise komisjon esitatud pakkumised läbi ja otsustab, kes pääsevad järgmisse, läbirääkimiste vooru, kirjutab Tartu Postimees.

Abilinnapea Hannes Astok ütles eile, et komisjon on tehtud pakkumisi põgusalt vaadanud ja seepärast pole veel selge, kas kõik pakkujad vastavad linna esitatud tingimustele, et pääseda läbirääkimistele.

Astoki hinnangul on viis pakkumist Ihaste ratsakeskusel 800 000 krooni suuruse alghinnaga müügil küllaltki ootuspärane, sest ega Eestis olegi kuigi palju ratsutamise asjatundjaid.

Milline oli parim hinnapakkumine, Astok öelda ei soovinud, viidates keskuse erastamise tingimustele, mille järgi avalikustatakse vaid pakkujad ja nende vastavus tingimustele.

Postimehe andmetel võis parim pakkumine ületada alghind umbes kolmekordselt.

Eraisikuna Ihaste keskust osta sooviv Siim Nõmmoja märkis, et linna esitatud tingimus, et pakkumise tegija peab olema ratsutamisega seotud vähemalt viimased viis aastat, on liiga karm. Tema väitel on enamik Eesti ratsaklubisid vaid paar-kolm aastat vanad.

Hetkel kuum