26. märts 2001 kell 7:41

Börsiülevaade: Odavneva Merko Ehituse aktsionärid jälgigu USAs toimuvat

Täna on Tallinna börsil oodata möödunud reedega sarnast kauplemispäeva. Kindel liikumissuund puudub ning aktsiahinnad peaks tiirutama reedese börsipäeva sulgemistasemete ümber.

Esimest korda peale jaanuari lõpus välja hõigatud eelmise aasta häid majandustulemusi vajus reedel alla 40 krooni joone Merko Ehituse <GR#EE.MERKO> aktsia, kaotades päevaga 3,6% ja lõpetades 39,70 kroonil.

Ehitusettevõttel, mille eelmise aasta tugev kasv sai häid impulsse lõunasse laienemise ja kohaliku majanduse kiire tõusu toel, ei pruugi see aasta nii jõuliselt kasvada.

Kuna ehitustegevus areneb käsikäes majanduse heaoluga tuleb Merko Ehituse aktsionäridel jälgida, kas USA majanduse jahtumine ei jäta oma jälgi läbi Skandinaaviamaade ka Eestisse.

Igatahes möödunud reedel valitses USA turgudel kerge positiivse alatooniga kauplemispäev, kus aktsiahinnad liikusid antud tasemeid põhjaks pidavate investorite toel keskeltläbi poolteist protsenti ülespoole.

Nädala viimasel päeval kindel liikumissuund Tallinna Väärtpaberibörsil siiski puudus. Kergelt tõusva börsiaktiivsuse taustal liikusid börsi liideraktsiad peamiselt tasemetel, kuhu paar eelmist negatiivset päeva olid neid tõuganud.

Meeldivaks erandiks oli neljapäeval suure käibemahuga hiilanud ohutusrihmade tootja Norma <GR#EE.NORMA> aktsia, mis näitas reedel 2%st tugevnemist, jõudes 46,10 kroonini. Oluliselt liikusid ülespoole ka ettevõtte aktsia hinnanoteeringud.

Hetkel kuum