Ülo Toomsalu • 6. september 2001 kell 7:35

Viljandi ehitusbuumist lõikab suurimat kasu kohalik Leviehitus

Tänavu suvel Viljandis lahti läinud ehitusbuumist on kõige rohkem võitnud kohalik AS Leviehitus, mis asus iseseisvalt tegutsema alles aasta algul, kirjutab Sakala.

'Leviehitus kasvas välja ehitusfirma FKSM Lõuna-Eesti ja Ida-Virumaa piirkonnast,' selgitas firma juht Indrek Saar. 'Tegutseme nüüd iseseisvalt, kuid kasutame frantsiisilepingu alusel FKSMi kaubamärki.'

Praegune seis Viljandi ehitusturul teeb aktsiaseltsile suurt rõõmu, sest enamikul pooleli olevatest suurehitustest on ta peatöövõtja. Vaid Eliise uue kaubamaja rajamisel töötab teine Viljandi firma Pärlin.

Oma suurimaks objektiks peab Leviehitus praegu Viljandi bussijaama, mis läheb tellijale maksma ligi 15 miljonit krooni. 'Meil on ligi 60 töötajat ning 38 neist on ehitajad,' rääkis Saar. 'Ehitajaid tuleb meil aga juurde palgata, sest muidu mehi igale poole ei jätkuks. Neid tuleb Viljandisse tuua väljastpoolt, sest praeguste mahtude juures pole häid spetsialiste enam kohapealt leida.'

Leviehitus kavatseb aasta lõpetada 110 miljoni krooni suuruse käibega. 'Praegune üldine majandusseis ja pankade soodsamaks muutunud laenud soosivad ehitamist,' leidis Indrek Saar. 'Kuid on ka selge, et sellist aega kauaks ei jätku.'

Uusi kaubanduskeskusi tema arvates lähiajal Viljandis ehitama ei hakata. 'Kui praegu pooleli olevad kauplused valmis saavad, siis vähemalt Männimäel rohkem enam turgu pole,' nentis ta.

Leviehituse juhi teada pole Viljandis lähiajal ka muid väga suuri ehitusi algamas. 'Uut turuhoonet alustame paari nädala pärast ja raamatukogu võib järgmisel aastal tulla, kuid midagi rohkemat ei paista,' nentis ta.

Hetkel kuum