Tõnis Oja • 8. oktoober 2001 kell 22:00

Dollari kurss sõltub sõja edukusest

Dollari kursi liikumine oli pärast USA ja Suurbritannia õhurünnakut vastuoluline. Hommikul langes Ühendriikide valuuta 0,9244 EUR/USDni ehk 16,93 kroonini. Keskpäevaks, mil fikseeritakse Eesti Panga ametlikud kursid, oli USD kerkinud juba 16,999 kroonini. Õhtul, pärast kauplemise algust Wall Streetil, oli dollar kerkinud juba 17,05 kroonini. Suurtele kõikumistele aitas kaasa tavapäraesest vaiksem kauplemine. Jaapani finantsturud olid pühade tõttu suletud. USAs tähistati Kolumbuse päeva, mis tähendas samuti vaiksemat tööpäeva.

Sama vastuolulised kui valuuta liikumine, on analüütikute ja diilerite tulevikunägemused. Paljud ei usu, et USA on lähitulevikus turvaline paik ning kardavad uusi terrorirünnakuid. Teisalt jälle tõi liitlasvägede rünnak endaga kaasa omamoodi selguse. Kuidas USD edasi liigub, sõltub sõja käigust.

Hetkel kuum