Romet Kreek • 14. oktoober 2001 kell 22:00

Ameerika aktsiaturgu mõjutas siberi katk

Ameerika aktsiaturud tegid reedel viimasel kauplemispooltunnil tagasi suure päevasisese languse, mille põhjustas suuresti anthrax?i ehk siberi katku hirm New Yorgis.

Nõrk jaekaubandusnumber ning kasumihoiatus krediitkaardiväljastajalt Providian Financial Corp olid juba enne siberi katku hirmu aktsiaturgu nõrgestanud.

Daiwa Securitiesi New Yorgis asuv kaupleja kommenteeris Reutersile asju järgnevalt: ?See on kombinatsioon maailmas toimuvatest asjadest ? Afganistan, anthrax?i-hirm, kartus, et FBI teatab, et me peame olema valmis uueks terrorirünnakuks.?

Tehnoloogiaaktsiad langesid halbade uudiste tõttu 3 protsendi võrra, kuid nagu imeväel tõusid viimasel kauplemispooltunnil kergelt plussi. Nasdaq lõpetas kauplemispäeva 0,11 protsendi võrra plussis 1703,40 punktil. Teised peamised indeksid lõpetasid miinuses. Dow Jonesi tööstuslik keskmine langes 0,7 protsendi võrra 9344,16 punktile ja S&P 500 indeks 0,53 protsendi võrra 1091,65 punktile.

Neljapäeval teatas Juniper Networks oodatust parematest majandustulemustest. Neljapäeval tõusis aktsia 11 võrra 16,64 dollarile. Reedel jätkas aktsia hind tõusu, kerkides 26,6 protsendi võrra 21,06 dollarile. Vahel rõõmustab investoreid ka kahjum, eriti kui see ei tule nii suur kui kardetud, näitas Juniper Networks.

Biotehnoloogiafirma Cepheid aktsia tõusis 42,2 võrra 7,78 dollarile.

Hetkel kuum