Kadi Heinsalu • 16. oktoober 2001 kell 8:52

WTC ohvrite omaksed saavad hukkunute tööandjatelt toetusi

Paljud firmad, kes kaotasid WTC tornide kokkukukkumisel oma töötajad, on tõotanud hukkunute perekonnaliikmetele maksta suuremal või vähesemal määral toetusi, kirjutab nj.com.

Üks kompanii on tõotanud maksta hukkunute perekondadele tervisekindlustuse kuni aastani 2006. Teine on lubanud igale perekonnale 100 000 USD (1,71 mln kr), mis võetakse firma partneritele <i>senior partners</i> makstava kasumiosa arvelt.

Mõned firmad on toetuste maksmist ka kitsendanud, sest elanike registrid ei ole korrektsed ja on teinud töö komplitseeritumaks. ?See pole mitte ainult raske aeg, vaid ka keeruline aeg,? ütles William Pitt, Marsh McLennan Cos esimees, kes kaotas terroriaktis 292 töötajat oma 1700 töötajast, kes WTCs asusid. Marsh korvab omaste kindlustushüvitused kogu järgmise aasta.

Paljud firmad pole ka omaste palvel avaldanud, kui palju ja mis osas nad kavatsevad toetusi maksta.

Mõned firmad maksavad hukkunud töötajate eest kuupalka edasi. Näiteks Marsh and Sandler OŽNeill Partners, kes kaotas 66 inimest 170st, maksab ühtse summana välja hukkunute palga aasta lõpuni. Aon Corp, kelle umbes 200 töötajat on kuulutatud kadunuks, maksab välja veel nende oktoobrikuu palgad.

Firma Cantor eraldab 25% oma igaaastasest kasumist järgneva viie aasta jooksul, mis muidu oleks jagatud firma partnerite vahel, hukkunute peredele toetuseks. Cantoril jäi kadunuks rohkem kui 700 töötajat. Cantor jagab hukkunud töötajate peredega ka nende töötajate aastaboonust, mida nad võinuksid saada.

Hetkel kuum