Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Standard vabanes võltsimissüüdistusest

  Sekvoia juhi Aavo Rebase väited, mille kohaselt kuulub Ulrika diivani autoriõigus Sekvoiale, on vastuolulised, sest autorsuse tekkemoment ja teose avaldamine ei ole üheselt tõendatud, teatas Tallinna tolliinspektuuri juhataja kohusetäitja Toivo Toomingas.
  Toll arestis 2. novembril 62 Standardist Soome mööblimüügifirmale Eureka Import OY saadetud diivanit Ulrika, sest Sekvoia töötajad tegid anonüümse kaebuse intellektuaalset omandit rikkuva kauba kahtluse kohta. Toll määras diivanitele ekspertiisi Sekvoias, kes ei suutnud autoriõigust Ulrikale tõestada.
  Standard ja Eureka said mööbli kolmekümnepäevase arestiga kahju ligi 160 000 krooni, mis võrdub koorma maksumusega.
  Standard esitab tollile 60 000 krooni suuruse kahjunõude, millest 40 000 krooni moodustavad advokaadikulud ja 20 000 krooni tasu ASi Schenker tollilao kasutamise eest, ütles ettevõtte juhatuse esimees Enn Veskimägi. ?Tolli tegevus seab löögi alla Eesti allhankijate usaldusväärsuse, kui anonüümse kaebusega, kuid ilma põhjuseta pidurdatakse kauba liikumist tellijani,? väitis ta.
  Eureka kahjunõue võib küündida kuni 100 000 kroonini, sest ettevõte jäi mööblimüügi tipphooajal kaubast ilma.
  Sekvoia kaalub omakorda Tallinna tolliinspektuuri kaebamist kohtusse, sest ei nõustu diivani Ulrika Standardis tootmise seaduslikuks tunnistamisega. ?Sekvoiat rahuldab tolli otsus vabastada Soome eksporditava mööbli koorem aresti alt, kuid me pole nõus, et toll eitab Sekvoia autoriõigust Ulrika diivanile,? ütles Rebane.
  Sekvoia töötas mitu aastat tagasi välja diivani Ulrika ja müüs seda Eurekale, kuid Standard hakkas toodet ebaseaduslikult järgi tegema ja ise Eurekale müüma, väitis Rebane. ?Standard oleks pidanud toote valmistamisõiguse meilt ära ostma, kuid nemad võtsid diivani oma töökojas lahti ja hakkasid järgi tegema,? rääkis Rebane.
  Standard nimetab põhjendamata võltsimiskahtlusega tollis arestitud diivani Ulrika ümber Stellaks, et vältida uusi takistusi toote eksportimisel, ütles Veskimägi.
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.