Tõnis Oja • 9. detsember 2001 kell 22:00

Jaapani majanduskriis leidis kinnitust

Jaapani sisemajanduse kogutoodang finantsaasta teises kvartalis (juuli?september) langes 0,5 protsenti. Kvartal varem langes maailma suuruselt teine majandus koguni 1,2 protsenti, mis on tunduvalt sügavam kui esialgse hinnangu 0,7 protsendi võrra.

Tavaliselt loetakse majandust, mis on kaks kvartalit järjest majanduslanguses, olevat majanduskriisis. ?Jaapan on majanduskriisis ja jääb sinna,? kommenteeris saareriigi olukorda üks analüütik uudisteagentuurile Bloomberg.

Jeeni kurss langes uudisest tingituna dollari suhtes viie ja euro suhtes seitsme ja poole kuu madalaimale tasemele. Nädalaga langes saareriigi valuuta vastavalt 1,7 ja 1,0 protsenti.

Reedesest kursist 125,60 USD/JPY jääb vaid üks jeen puudu aprillis saavutatud kolme aasta madalaimast tasemest 126,80 jeeni dollar.

Hetkel kuum