Sulev Oll • 9. jaanuar 2002 kell 15:10

Tallinna vanalinnas homsest parkimiskeelu märgid

Homme paigaldatakse Tallinna vanalinna parkimiskeelu märgid, mis keelavad parkimise kas paariskuupäevadel või paaritutel kuupäevadel. Selle eesmärk on vältida olukorda, kus parkivad autod segavad lumekoristust.

Vanalinna elanikel on võimalik puhastustööde ajaks parkida oma auto tasuta Vabaduse väljaku valvega parklasse alates kella 8-st õhtul.

Tänasel nõupidamisel linna, liikluspolitsei ja tänavapuhastajate esindajate osavõtul lepiti kokku, et homsest kuni 15. jaanuarini hoiatatakse ja trahvitakse keelumärkide eirajaid. Alates 15. jaanuarist aga teisaldatakse parkimiskeeldu eiravad autod.

Liikluspolitsei esindajate kinnitusel on tänavapuhastust segavate autode teisaldamine igati seaduslik ka siis, kui need ei seisa otseselt parkimiskeelumärgi all.

Tallinna vanalinn on linnavalitsuse korraldusega jagatud kahte parkimispiirkonda. Ühes neist on parkimine keelatud paariskuupäevadel keskööst kella 6-ni hommikul, teises piirkondades aga paaritutel kuupäevadel samadel kellaaegadel.

Keeld kehtib 15. aprillini, kuid samas pole välistatud, et seoses soojade ilmadega lõpetatakse parkimiskeeld varem.

Tallinna Kommunaalameti juhataja Ain Valdmanni hinnangul ei ole vanalinna puhastuse kvaliteet vaatamata kõrgendatud kvaliteedinõuetele praeguse seisuga rahuldav. Öise parkimiskeelu kehtestamine puhastuspiirkondades peaks aitama olukorda parandama.

Hetkel kuum