Tõnis Arnover • 4. märts 2002 kell 9:13

Mani saar on Euroopas edukaim 3G rakendaja

Ajal kui Euroopa alles testib kolmanda sugupõlve mobiiltelefonisüsteemi, on maksuparadiisina tuntud Mani saarel detsembrist peale 70 000 elanikuga saart kattev ja toimiv 3G võrk, mis on loodud jaapanlaste abiga, kirjutab Helsingin Sanomat.

Saarel tegutsev firma Manx Telecom on British Telecomi tütarfirma. BT otsustas saarest teha 3G katsetuskoha. Seda toetab saare valitsus, mis on kodudesse, koolidesse ja firmadesse lasknud teha tasuta internetiühenduse. Lisaks on valitsus andnud igale õpetajale tasuta sülearvuti, et õpetajad õpiksid seda pidevalt kasutama.

Vaatamata töötavale 3G võrgule on saarel esialgu kasutusel ainult viiskümmend 3G mobiiltelefoni. Selle kuu lõpuks loodetakse neid juurde saada.

Hetkel kuum