Peeter Stamberg • 6. märts 2002 kell 19:10

USA aktsiaturgudel liigutakse eri suundades

USA aktsiaturud alustasid täna kauplemist peaaegu samadel tasemetel kus eile õhtul lõpetati, tund aega pärast kauplemispäeva algust on peamistest indeksitest Dow ja S P võtnud suuna üles, samal ajal tehnoloogiaettevõtteid sisaldav Nasdaq on langemas.

Nasdaq <GR#US.^IXIC> on kella 17.30ks langenud võrreldes eilse sulgemisväärtusega 0,60%, 1855,07 punktini. Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> on tõusnud 0,93%, 10530,91 punktini ja laiem S P 500 <GR#US.^SPC> kasvanud 0,56 protsendi võrra 1152,52 punktini.

Investorid ootavad täna taas majanduse seisukorra kohta käivaid andmeid. USA keskpank (Fed) avaldab täna (Eesti aja järgi kell 21.00) õhtul nn bee?i raamatu, kus on ära toodud USA majanduse olukorra kohta käivad aruanded.

Täna avaldati juba USA tööstustoodangu tellimuste andmed, mis valmistasid investoritele rõõmu. Tööstustoodangu tellimused jaanuaris suurenesid 1,6 protsendi võrra, mis ületas analüütikute 1,5protsendilist ootust

Nasdaqit veab alla internetikaubamaja Amazon <GR#US.AMZN>, kes teatas, et nende finantsdirektor Warren Jenson lahkub käesoleva aasta lõpus. Amazoni aktsionäridele ühe tähtsaima juhi lahkumise teade ei meeldinud ja aktsia hind on kella 17.30ks Nasdaqil langenud 4,13%, 15,31 dollarini.

Hetkel kuum