12. aprill 2002 kell 7:50

General Electricu aktsia kukkus nõrga tulemuse tõttu üle 9 protsendi

General Electric teatas eile, et kompanii kasum esimeses kvartalis veidi kasvas aga käive kahanes 2,7 protsenti.

USA kõige diferentseerituma tootmisega ettevõttee tulemus shokeeris turgusid, mistõttu kompanii aktsia hind langes New Yorgi börsil 9,3 protsenti 33,75 dollarini. Investoreid tegi murelikuks General Electricu <GR#US.GE> käibe kasv 30,52 miljardi dollari võrra võrreldes 30,49 miljardi dollariga aasta tagasi ning eriti energeetikasüsteemide divisjoni nõrkus, mis on ajalehe The Wall Street Journal andmetel käibe kasvu põhiline mootor.

Esimeses kvartalis teenis kontsern kasumit 3,52 miljardit dollarit (62,5 miljardit krooni) ehk 35 senti aktsia kohta. Möödunud aasta esimeses kvartalis oli GE kasum 3,02 miljardit dollarit 30 senti aktsia kohta.

Eile toimus ka kompanii 110 aastase ajaloo esimene ametlik kohtumine analüütikutega (conference call).

Hetkel kuum