• OMX Baltic0,04%302,27
  • OMX Riga0,05%893,37
  • OMX Tallinn0,14%2 069,46
  • OMX Vilnius0,3%1 201,12
  • S&P 5000,52%6 204,95
  • DOW 300,63%44 094,77
  • Nasdaq 0,47%20 369,73
  • FTSE 100−0,43%8 760,96
  • Nikkei 225−0,97%40 095,64
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%92,23
  • OMX Baltic0,04%302,27
  • OMX Riga0,05%893,37
  • OMX Tallinn0,14%2 069,46
  • OMX Vilnius0,3%1 201,12
  • S&P 5000,52%6 204,95
  • DOW 300,63%44 094,77
  • Nasdaq 0,47%20 369,73
  • FTSE 100−0,43%8 760,96
  • Nikkei 225−0,97%40 095,64
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%92,23
  • 14.06.02, 01:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Emajõe-linna kaldapealne ärkab ellu

Jõe äärde on tekkinud Sadamateater ja selle juurde sadamagrill Paadi All. Ilusa ilmaga saab jõe ääres istuda, külma ilma puhul on ruumi Sadamateatri katuse all.
Tegelikult jõudsime me Paadi Alla liiga vara, koht oli sööjatele avatud olnud vaid nädala jagu. Seetõttu ei olnud me kuigi nõudlikud ja leppisime vähesega. Roogadel olid muidugi jälle mere- või jõeteemalised ?humoorikad? nimed, nagu ?Päästerõngaga sealiha?, ?Parvepoisi biifsteek? ja ?Kotermanni grill?.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Et menüüs märgitud lõhet tegelikult köögis ei olnud, tellisime grillitud loomafilee, 70 krooni, ja spagetid mereandidega, 45 krooni.
Grillitud filee valmistas kaks üllatust. Esiteks see, et see oli tulel olnud absoluutselt minimaalse aja ja seega rohkem kui pooltoores. Aga et liha küpsusaste jäi eelnevalt kokku leppimata, siis ma ei nurisenud, ja tegelikult mind koka julgus lihtsalt üllatas. Teiseks oli filee juurde pakutud kaste terav ja tappis igasuguse muu maitse. Sellest oli kahju, sest filee oli tegelikult esmaklassiline. Selline vürtsikus nõuaks kindlasti klientide eelnevat hoiatamist.
Kaaslase tellitud spagetid jõudsid lauale siis, kui minu praad juba otsas oli. Mereannid olid teekonnal merest jõeni ära väsinud ja lõhnasid rohkem külmiku kui mere järele. Roa päästmiseks oli kasutatud ohtralt õli, aga see tegi asja ainult hullemaks. Lõpetuseks söödud pirnikook oli küll hea ja lepitas maitsemeelt.
Arvestades ainult nädalast lahtiolekut, ei läinudki päris halvasti. Aga sellega, et valge vein oli soe, ei suuda ma kuidagi leppida. Mida teeksid õllejoojad, kui neil oleks võimalik valida ainult ühe tumeda ja ühe heleda õlle vahel, ja needki tuuakse lauale soojalt?
Kuigi suurepärane äriidee, pole Tartu sadamagrill söögikohana veel tõsiseltvõetav, küll aga tundub omanik olevat andekas kinnisvaraarenduse alal.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 16 p 4 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele