Andres Kärssin • 25. juuni 2002 kell 10:28

Rimi keti käive ulatus mullu Balti turul 4,3 miljardi kroonini

Rimi 67 kauplustega opereeriva ICA BalticŽu käive ulatus mullu kolmes Balti riigis kokku 4,3 miljardi kroonini.

ICA aastaraamatu andmeil kasutab ICA Baltic turu erinevuse tõttu igas Balti riigis erinevat strateegiat. Lätis peab ICA Baltic ennast turuliidriks, omades 12-13 protsenti jaekaubandusturust. Lätis opereerib ettevõte 29 kauplusega.

Leedu turul näeb ICA Baltic end aregupositsioonis, omades 7-8 protsenti turust. ICA Baltic opereerib Leedus 36 kauplusega.

ICA Balticu postsioonist Eesti turul rääkides kasutatatakse aastaraamatus terminit 'sissejuhatav faas' ja mainitakse 2001. aastal tegutsenud kahte kauplust. Eesti omapärana näeb ICA arengut suuremate üksuste nagu seda on supermarketid ja hüpermarketid suunal.

Samuti mainitakse suurt konkurentsi Eesti turul ja nimetatakse ICA Balticu Soome konkurendi Kesko suurt aktiivsust siinmail.

Hetkel kuum