Kaja Koovit • 22. juuli 2002 kell 8:47

Briti 10 enimmakstud börsiettevõtte juhti teenisid ligi 2 miljardit krooni

Briti 10 enimmakstud börsifirma juhti teenisid viimasel finantsaastal kokku 81 mln naela (ligi 2 miljardit krooni), edastas Bloomberg.

FTSE 100 Indeksisse kuuluvate ettevõtete seas läbi viidud uuring näitas, et suurima teenistusega oli ravimifirma GlaxoSmithKline juhatuse esimees Jean-Pierre Garnier, kes teenis põhipalga, boonuste, aktsiate ja optsioonidega kokku 20,3 miljonit naela (493,3 mln krooni).

Garnierile järgnesid Vodafone?i juht Chris Gent 12,3 miljoni naelaga (298,9 mln krooni), Reckitt Benckiseri juht Bart Becht 11,2 mln naela ehk 272,2 mln krooniga ja BP juht John Browne 7,9 mln naela ehk 192 mln kroonise aastateenistusega.

Uuring näitab, et ettevõte juhtide tasud olid samaväärsed varasemate aastatega, vaatamata sellele, et aktsiate hinnad on kõvasti kukkunud.

10 enimmakstud juhiga ettevõttest langes aktsia hind kaheksal.

Hetkel kuum