16. september 2002 kell 10:40

General Electricu legendaarse juhi Jack Welchi autoriteet mureneb

General Electricu legendaarse tegevjuhi Jack Welchi autoriteet mureneb, kirjutab ajaleht The New York Times.

Aasta tagasi pensionile läinud ja viimase veerandsaja parimaks tegevjuhiks peetud Welchi sära on hakanud tuhmuma. Küsitavusi on General Electricu <GR#US.GE> raamatupidamistavade kohta ning selle kohta, miks kontserni kasumid kasvasid pidevalt siis, kui Welch oli GE tegevjuhiks.

Asjaolu, et kohe pärast seda, kui ta läks pensionile, hakkas General Electricu aktsia hind langema, on tekitanud muret Welchi strateegilise visooni suhtes, kirjutab ajaleht.

Möödunud nädalal seoses Welchi abielulahutusega ilmsiks tulnud pensionilepingu detailid, mille kohaselt makstakse võimaldatakse kasutada 15 miljonit dollarit (240 miljonit krooni) maksvat korterit, makstakse kinni tema majapidamiskulud, restoranide arved, teatripiletid ja palju muud.

Ajakirjandus, mis varasematel aastatel kirjutas Welchist ülistavaid olemuslugusid, on muutnud oma hoiakut. Viimastel kuudel on temast kriitiliselt kirjutanud mainekad ajakirjad The Economist ja Newsweek ning majandusleht The Wall Street Journal.

Hetkel kuum