29. oktoober 2002 kell 7:34

USA turud lõpetasid kolmenädalase tõusu

USA aktsiaturgudel tõmbusid eile hinnad tagasi, kuna investorid on mures, et sel nädalal avaldatavad makromajandusnumbrid ei paku midagi toredat.

USA börsi liikumist laiemalt kajastav Standard Poor`s 500 indeks oli viimase kolme nädalaga tõusnud 11%, kuna ettevõtete kvartalitulemused on olnud üllatavalt tugevad.

Samas on analüütikute hinnangul kasuminumbrid aktsiahindadesse juba sisse pandud ning täna avaldatav tarbijausaldusindeks näitab tõenäoliselt, et inimesed ei vaata praegusesse majandusse enesekindlalt.

?Kvartalitulemused on olnud oodatust paremad, aga me oleme selle pealt juba ka tulu saanud. Inimesed keskenduvad sel nädalal makromajandusnumbritele,? ütles uudisteagentuurile Reuters Eric Barden Texas Capital Value Fundsist.

Numbritest avaldatakse sel nädalal USA kolmanda kvartali SKP, oktoobri töötute numbrid ja tarbijausaldusindeks.

Dow Jones tööstuskeskmine kukkus eile 0,90%, tasemeni 8368,04 punktini ja Nasdaqi koondindeks 1,15%, tasemeni 1315,87 punkti.

Kompaniide poole pealt tegi eile börsil ilma võrguseadmete tootja Cisco Systems. Nimelt alandas Morgan Stanley ettevõtte aktsiareitingut, kuna väärtpaber olla juba liiga kõrgele tõusnud. Cisco aktsia taandus 7,5%, tasemeni 10,90 dollarit.

Positiivse poole pealt tõstis investeerimispank Lehman Brothers finantshiiu Citigroupi investeerimisreitingut, öeldes et majanduse topeltsurutis on vähetõenöoline. Väärtpaber tõusis päevaga 1,7%.

Hästi liikus ka arvutite ja printerite tootja Hewlett-Packard. Hea meele põhjustajaks taas Lehman Brothers, kelle sõnul peaks printerite müüki ja marginaalid näitama oktoobriga lõppeval kvartalil korralike numbreid. Aktsia lõpetas päeva 4,5% plussis.

Hetkel kuum