• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vilja läbivedu Eestist on tänavu üle 40 korra kasvanud

  Muuga Viljaterminaalis on tänavu võrreldes mullu sama perioodiga vilja läbivedu kasvanud üle 40 korra.

  Terminali kommertsdirektor Nikolai Kalju ütles, et aasta algusest tänaseni on laaditud 1,25 mln t vilja. Mullu sama ajavahemiku vältel veeti viljasadamast läbi ümmarguselt 30 000 t tonni ringis vilja, tegemist on seega enam kui 40kordse kasvuga.
  Tavaliselt on tegemist vilja veoga idast läände. '28% viljast on pärit Venemaalt, ülejäänud 72% Kasahstani väljadelt,' märkis Kalju. Samas esineb ka vastassuunalist liikumist, nii laaditi nädal tagasi 56 000 t USAst Usbekki suunduvat vilja.
  'Paregu asub üks laev laadimisel, teine laev ootab reidil,' rääkis Kalju, kelle kinnitusel ei ole tegemist ajutise tõusuga, vaid rääkida võib ka läbimurdest. 'Aasta lõpp kujuneb väga pigeliseks,' ütles kommertsdirektor.
  Märtsis loodab terminal käivitada 1,5 mln kr maksva uue kaubaliini. Suurt töökoormust ennustas Kalju jätkuvat vähemalt 2003. a augustini. Et sellega toime tulla, on ettevõte ametisse lisaks palganud 12 inimest ehk 10% töötajaid.
  Muuga Viljaterminal on Balti mere äärsetest suurim ja üks suurematest maailmas. Sisseveosuunas on ta valmis vastu võtma aastas kuni 5 mln t vilja, teises suunas kuni 2 mln t vilja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Kriis ajas töötu Siiri Sisaski seenele: müüsin kontserditel salateid ja moose
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
A. Le Coqi juht: riik ei tule mulle ütlema, mida ma pean sööma ja mida mitte
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.