Raimo Ülavere • 24. jaanuar 2003 kell 14:48

Maaleht kasvatas käivet, kasum pisut vähenes

ASi Maaleht kirjastustegevuse käive möödunud aastal oli veidi üle 40 miljoni krooni, kasum jäi suurusjärku 1,5 miljonit krooni.

2001. aastal oli kirjastuse kogukäive 37,1 miljonit ja kasum 2,4 miljonit krooni. Maalehe vastutava väljaandja Agu Veetamme sõnul oli kirjastuse sees kõige raskem raamatukirjastusel. ?Raamatuturul ületab pakkumine tugevalt nõudluse ja paigast ära on hinnapoliitika. Rabelevad kõik, võitjaid nagu polegi,? märkis Veetamm.

Kirjastuse suurim toode, ajaleht Maaleht oli eelmisel aastal 30 miljoni kroonise käibe juures miljoni krooniga kasumis. 2001. aastal oli käive 29 miljonit, kasum 1,4 miljonit. Eelmise aasta käibe kasv tuli Veetamme ütlusel eeskätt reklaamitulude kasvust. Kasumi vähenemist põhjendas ta sügisest ilmuva uue vaheajakirja TeRa ilmumisega. ?Investeering õigustas - lehe müük vaatamata kroonisele hinnatõusule kasvas, samuti suurenes ka tellijate arv,? nentis Veetamm.

Hetkel kuum