17. veebruar 2003 kell 13:34

Tartu ärimees viimastel aastatel ainus vangi mõistetu tööohutuse rikkumise eest

Tartu külhoone juht Raivo Miller on viimastel aastatel esimene ränga tööohutusnõuete rikkumise eest vanglakaristuse saanud ärimees.

Tööinspektsiooni avalike suhete nõuniku Tõnu Vare andmeil mõisteti esimest korda vanglakaristus ühele Läänemaal metsalangetustöid juhtinud firma juhile 1999. aasta lõpus, kui Lääne maakohus karistas meest aasta ja kuue kuulise vanglakaristusega kaheaastase katseajaga.

Teist korda rakendati vanglakaristust tööohutusnõuete eiramise eest eelmise nädala neljapäeval, kui Tartu ringkonnakohus karistas ASi Tartu Külmhoone juhatuse esimeest Raivo Millerit aastase vanglakaristusega kolmeaastase katseajaga.

?Lihula vallas Saastna küla lähedal metsas jäi puude langetamisel puu alla alaealine, kes hiljem suri raskete vigastuste tõttu,? meenutas 1999. aasta kevadel juhtunud tööõnnetust Lääne- ja Hiiumaa tööinspektsiooni juhataja Tõnis Leetsi. ?Alaealine ei oleks mitte mingil juhul tohtinud sattuda metsalangetustööde kui ohtlike tööde juurde.?

Tartu Külmhoones toimus 19. oktoobril 2001. aastal inimohvriga lõppenud tööõnnetus, kui seinalt seadmeid maha monteerivale töölisele kukkus üks seade peale.

Hetkel kuum