• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mitterahaline sissemakse ei ole tulu

  13. oktoobri Äripäeva artiklis "Mitterahalised sissemaksed võivad maksuvabaks muutuda" tsiteeritakse Maksuameti otseste maksude talituse juhatajat Dmitri Jegorovit, kelle väitel on olemas Riigikohtu pretsedent selle kohta, et mitterahalise sissemakse tegemisest tekib maksustatav tulu.
  Ma pean tunnistama, et mul on olnud ka varem raskusi hr Jegorovi poolt Äripäevas esitatud väidetest arusaamisega, kuid seekordne mõtteavaldus võttis mind täiesti pildituks. Oma töökohast tulenevalt olen ma küllaltki hästi kursis Riigikohtu lahenditega, kuid midagi sellist, mida hr Jegorov väidab, ei ole Riigikohus küll üheski maksuasjas öelnud.
  Julgen öelda, et kehtiva tulumaksuseaduse kohaselt ei ole mitterahalise sissemakse tegemine kunagi olnud maksustatav tulu ja ei saa seda ka kunagi olema, sõltumata sellest, kas ja kuidas tulumaksuseadust muudetakse.
  Mitterahalise sissemakse tegemine ei ole vara vahetamine, sest sissemakse saajaks olev äriühing ei ole vastuantavate aktsiate või osade omanik. Samuti ei teki mitterahalisest sissemaksest tulu, sest sissemakse eseme ja vastusaadud osaluse turuhinnad kattuvad alati. Mitterahalise sissemakse maksustamine tähendaks sisuliselt realiseerimata tulu maksustamist. Sama hästi võiks näiteks pärast igakordset maa hindamist maksustada maa uue ja vana maksustamishinna vahet.
  Maksuameti töötajatel on pidevalt olnud probleeme tulu mõistest arusaamisega (võtame näiteks hasartmänguvõitude maksustamise soovi). Palun maksuametnikel oma illusioone tulu mõistest avaldada enda arvamustena, mitte Riigikohtu seisukohtade pähe.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Tartu Mill sai loa Leedu konkurendi ostuks
Eesti konkurentsiametil pole midagi tehingu vastu, millega Eesti jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli.
Eesti konkurentsiametil pole midagi tehingu vastu, millega Eesti jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.