15. oktoober 2003 kell 9:59

Sony Ericsson sai ajaloo esimese kvartalikasumi

Maailma suuruselt viies mobiiltelefonide tootja Sony Ericsson teenis kolmandas kvartalis ajaloo esimese kasumi, kirjutab Financial Times.

Võrdelt Ericssonile ja Sonyle kuuluv ühisettevõte teenis kolmandas kvartalis 39 miljoni euro (610 miljoni krooni) suuruse kasumi, kusjuures analüütikud ootasid 17,5 miljoni euro (273 miljoni krooni) suurust kahjumit. Alates asutamisest 2001. aasta oktoobris on kompanii saanud seni ainult kvartalikahjumeid, ainult ühes kvartalis jõuti nullkasumini.

Ka neljandas kvartalis loodetakse saada kasumit ehkki see ei tule nii suur, kui kolmandas kvartalis, sest rohkem müüakse odavamaid telefone.

Kolmandas kvartalis müüs Sony Ericsson 7,1 miljonit mobiiltelefoni, mis on 42 protsenti eelmise aasta kolmandast kvartalist rohkem ja 6 protsenti rohkem kui teises kvartalis. Ettevõtte turuosa langes aga ilmselt 6 protsendile võrreldes 6,4 protsendiga teises kvartalis.

Ettevõtte käive oli kolmandas kvartalis 1,3 miljardit eurot (24 miljardit krooni), keskmine telefoni hind 184 eurot (2879 krooni).

Hetkel kuum