Aili Sandre • 30. oktoober 2003 kell 10:54

Rae vald: ei vald ega Kalev kannata veepuuduse all

Kalevi pärast pole Rae vallas põhjavesi otsas lõppemas, kinnitas Äripäevale Lembit Vares Rae vallavalitsusest.

Rae vallavalitsuse arengu- ja planeerimisameti vaneminseneri Lembit Varese sõnul ei ole ASi Kalev kolimise tõttu vallas põhjavesi otsa lõppenud ja seega pole ka takistusi teiste ettevõtete Rae valda kolimisele.

Kalev tarbib praegu keskmiselt 1112 m³/kuus, seejuures lubatud veetarbimine on 6000 m³ kuus. Selline veetarbimine on Varese sõnul praegu kohalikele võimalustele vastav.

Kuna Rae vallas on elamuehitus ja ettevõtluse areng praegu läbi aegade kiireim, siis otsutas Rae vald Varese sõnul tulevikku silmas pidades algatada põhjaveevarude ümberjagamise Harju maakonnas ning keskkonnaministeeriumi põhjaveekomisjon on juba ka toetanud valla taotlust põhjaveevaru suurendamiseks.

Hetkel kuum