Sõerdi uus töökoht ilmselt Tallink

Inno Tähismaa 05. jaanuar 2004, 00:00

Asjaosalised ise infot kommenteerida ei soovinud. Tallinki direktor Kalev Järvelill ei soovinud eile Sõerdi tööleasumisest Tallinkis täpsemalt rääkida. ?Ma ei kommenteeri seda teemat,? ütles ta. Veel paar kuud tagasi märkis Järvelill, et Sõerdile tööpakkumise tegemine pole sugugi välistatud.

Aivar Sõerd ei soovinud samuti oma uuest ametist lähemalt rääkida. ?Teen teatavaks siis, kui asi on vormistatud. Järgmisel nädalal on läbirääkimised. Alates 12. jaanuarist olen uues ametis,? ütles Sõerd reedel.

Sõerd on ka Tallinki väikeaktsionär, omades oktoobri seisuga 10 000 aktsiat, mille turuväärtus on üle 800 000 krooni. Tallinki juhid Enn Pant ja Kalev Järvelill on Sõerdi head tuttavad. Pant oli enne Tallinkisse, tollase nimega Hansatee, tööle asumist rahandusministeeriumi kantsler ning Järvelill maksuameti juht enne Sõerdit. Tallinkisse on pärast 1996. aastat, kui Enn Pant firmat juhtima läks, tööle läinud ligi paarkümmend rahandusministeeriumi ja maksuameti ametnikku.

Sõerd ütles, et ei pidanud sobivaks maksuametis jätkata. ?Olen noor mees. Kogemusi on. Loodan, et leian väärika koha,? lisas ta.

Sõerd ütles, et kaalus maksuametist lahkumist juba varem, enne möödunud aasta septembrit, mil rahandusminister Tõnis Palts ta ametist vabastas. ?Mõtted olid, et ei saa igavesti jääda maksuametit juhtima,? rääkis Sõerd. ?Olin viis aastat maksuametit juhtinud, see töö hakkas ammenduma,? märkis ta.

Sõerd saab maksuametist lahkudes kokku ligi 400 000 krooni tasu. Selles sisaldub töötasu veidi enam kui kolme kuu eest, mil ta oli ametist kõrvaldatud. Sõerdi töötasu koos lisadega oli 53 000 krooni kuus. Peale selle makstakse Sõerdile välja 12 kuu palk seoses koondamisega. Sõerdi ametipalk oli 18 000 krooni kuus. Sõerd ütles, et osa raha on juba üle kantud.

Sõerd lahkus maksuametist töölt alates 1. jaanuarist. Enne seda oli kohus 23. detsembril tunnistanud tema vallandamise ebaseaduslikuks. Seoses tolli- ja maksuameti ühendamisega vabastas rahandusminister Taavi Veskimägi aasta lõpus ametist nii Sõerdi kui tolliameti juhi Aivar Rehe. Viimane täidab ajutiselt nii maksu- kui ka tolliameti juhi kohuseid. Ühendatud ametite uus juht leitakse avaliku konkursiga, mis kuulutati välja reedel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing