Inno Tähismaa • 21. jaanuar 2004 kell 6:37

PM: Kasiino ja valuutavahetus võivad küsida kliendi passi

Aasta algusest kehtima hakanud seaduse järgi võib suurtes summade eest kasiinos mängijatelt ja valuuta vahetajatelt küsida passi.

Värske seadus võtab kurjategijailt võimaluse kasiinodes ja valuutavahetustes raha pesta, sest passi peavad esitama kõik vähemalt 15 000 krooni mängulauda pannud ja 100 000 eest valuutat vahetanud inimesed, kirjutab Postimees.

Kasiinodele seadusega pandud nõue tuvastada kõigi vähemalt 15 000 krooniga mängulauda tulnud või sealt lahkunud isiku andmed on vaid üks kohustus. Peale selle peab kasiino tuvastama kõik omavahel seotud tehingud ehk nõudma dokumenti mängijatelt, kes on vahetanud endale ?etoone näiteks viis korda järjest 10 000 krooni ulatuses ehk alati alla kehtiva alampiiri.

Sama nõue kehtib ka valuutavahetustele, et välistada võimalust, kus oma isikut saladuses hoida üritav inimene käib näiteks välismaal teenitud musta raha kroonideks vahetamas iga tunni aja tagant, alati 95 000 krooni vääringus.

Hetkel kuum