Balbiino möödunud aasta käive kasvas 240 miljoni kroonini

27. jaanuar 2004, 13:34

Jäätisetootja AS-i Balbiino eelmise aasta käive oli 240 miljonit krooni, mis on 20 protsenti enam, kui aasta varem.

Ettevõtte möödunud aasta kasum oli 9 miljonit krooni, teatas firma pressiteates.

'Arvan, et möödunud aastaga võib tervikuna igati rahule jääda, sest täitsime oma finantseesmärgid, rajasime uue külmlogistikakeskuse ja saime ekspordiks Euroopa Liitu vajaliku eurotunnustuse, ' lausus AS Balbiino juhataja Riho Niils. 'Prognoosin, et Eesti jäätiseturg kasvab käesoleval aastal kuni 5 protsenti ja meie eksport ligi 40 protsenti.'

AS Balbiino eelmise aasta käive oli 240 miljonit krooni ja kasum 9 miljonit krooni. Eksport kasvas aastaga 20 protsenti, millest enamus läks Lätti. Eestis suurenes Balbiino jäätise müük eelmisel aastal 10 protsendi võrra. Balbiino müüs eelmisel aastal 4165 tonni jäätist, mis on 17% rohkem kui aasta varem.

Impulssjäätistest olid eelmisel aastal suurima müügimahuga vahvlitopsid, mida müüdi kokku 28 miljonit tükki. Nendest enim müüdud olid Maxitopsid ja sokolaadi tükkidega TOP-s. Lisaks müüs Balbiino miljon tükki Vanilla Ninja jäätist ja Limbot. Parimate müügiartiklite hulka kuulusid sandwich-jäätis Raks ja ühe-liitrine vanilli jäätis. Balbiino turuosa oli 41% Eesti jäätiseturust.

'Balbiino turuosa ja käibe kasvu peamisteks põhjusteks olid brändingu uuendamine, õnnestunud tootearendus, müügiteami hea töö ning toodetele tehtud aktiivne müügipromotsioon,' selgitas AS Balbiino turundusjuht Teet Anier. 'Selle aasta eesmärgiks on ekspordi arendamine Euroopa Liidu riikidesse.'

Balbiino käibest ligi 50 protsenti moodustab sügavkülmutatud toodete hulgimüük. Möödunud aastal müüdi 30 protsenti enam lihatooteid, kalatooteid realiseeriti 75 protsenti rohkem ning külmutatud juurvilju, sealhulgas friikartuleid, 15 protsenti enam.

Balbiino on Eesti kapitalil põhinev ettevõtte, mille omanikfirma on AS NG Investeeringud. Ettevõttel on Eesti jäätiseturul 41%-line turuosa. Koostöös partneritega on turuosa Lätis 10%, Balbiino müüb toodangut ka Leedu turule. Tütarettevõtted Balbiino Lõunakeskus Tartus ja Balbiino Virumaa Keskus Jõhvis moodustavad Eestit hõlmava müügivõrgu. Balbiino jäätisetehases ja logistikakeskuses töötab aastas keskmiselt 200 inimest. Tütarettevõtetes töötab kokku 35 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing