Kohus jättis avaldused Remet-Remondi pankrotiks rahuldamata

19. veebruar 2004, 09:46

Tallinna Linnakohus tegi eile otsuse jätta rahuldamata AS Clik ja AS Kelmo avaldused Remet-Remondi OÜ pankroti välja kuulutamiseks.

Kohus mõisis mõlemalt avalduse esitanud firmalt välja ajutise pankrotihalduri töötasud ning neil tuleb katta ka Remet-Remondi kohtukulud, teatas AS Remet.

Kohus leidis, et Remet-Remondi OÜ alaline maksejõuetus ei ole tõendatud ning seega ei ole pankroti välja kuulutamine põhjendatud. Kohtumaterjalide kohaselt on tegemist alates 1996. aastast tegutseva 38 töötajaga ehitusettevõttega, mille realiseerimise netokäive on aastast aastasse tõusnud, ulatudes 2002. aastal üle 196 miljoni. Ettevõtte majandustegevus on olnud kasumis, pikaajalised võlgnevused puuduvad ning netovara vastab omakapitalile.

Menetluse käigus on selgunud, et konkreetsete võlausaldajate enamiku nõuete puhul on tegemist sisulise vaidlusega lepingute täitmise üle ning vaieldavate nõuete tasumata jätmine ei tõenda alalist maksejõuetust.

Remet-Remondi OÜ on 1996. aastast tegutsev AS Remeti tütarfirma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing