Kevadet kuulutavad fotoreisid

Selleks, et kevad tuleks sel aastal kuidagi teisiti, tasub minna loodusesse fotohetki püüdma koos teiste pildihuvilistega, kellele vaid mälupiltidest ei piisa.

22.?23. mail käiakse Kerdaja rabas, ühispildistamist seal juhendab geoloogist loodusfotograaf Tõnis Saadre. Räägitakse õhtuse ja varahommikuse pildistamise eripärast. Tõsisem pildistamine rabas toimub loojangu eel ja pärast seda, samuti hommikul päiksetõusu paiku. Ettevõtmises osalemine maksab 200 kr, korraldaja on Morgan Foto.

Fotobrigadirid (Fotobrigaad.ee) Annika Haas ja Silja Oja korraldavad 28.?30. maini Soomaal Karuskose matkatalus kevade jäädvustamise kursuse, mille juhendaja on Eesti parimaid loodusfotograafe Arne Ader. Külalisfotograafidena tulevad oma õpetussõnu jagama tuntud loodusmeestest fotograafid Toomas Tuul ja Heiko Kruusi. Soomaa fotokursuse ja reisi 1500kroonine hind sisaldab õpetust, kaht negatiivfilmi ja ühe filmi ilmutust ning indeksprinti ja fotosid igast kaadrist, majutust, mõnusaid saunaõhtuid vanaaegses suitsusaunas ja parvsaunas Pühamüristus, sööki-jooki, raba- ning kanuumatka.

29. mail kell 12 kogunetakse botaanikaaias, et teha ringkäik fotograafi ja botaanikuga. Pildistatakse kevadist lilleilu ? tulpe. Töötoas osalejad pääsevad pildistama botaanikaaia suurima tulbipeenra juurde, kuhu tavakülastajaid ei lasta.

Töötoa hind on 200 krooni, õpilastele ja üliõpilastele 150 krooni.

5.?6. juunil minnakse fotoreisiga Puhtu-Laelatu looduskaitsealale. Puhtu-Laelatu looduskaitseala on Muhu- ja Saaremaa vastas, Virtsust lõunas.

Ühispildistamisel tutvustab piirkonda looduskaitseala fotohuviline juhataja Peeter Vissak, kes vajaduse korral jagab nõuandeid ja näpunäiteid ka pildistamisel. Teda assisteerib Heiko Kruusi Morgan Fotost. Üritusest osavõtt maksab 600 krooni.

Hetkel kuum