Tamjärv ostab erivajadustega laste kooli tarvis Vodja mõisa

Holger Roonemaa 02. juuli 2004, 00:00

Seni Vodja algkoolina tegutsenud Järvamaal asuva mõisa eest maksab Tamjärv 2,5 miljonit krooni, millele lisandub kohustus investeerida mõisa 10 aasta jooksul 5 miljonit krooni ning sama aja jooksul jätkata seal ka hariduse andmist.

Milline kool tulevikus täpselt välja nägema hakkab, on Tamjärve sõnul veel liiga vara rääkida, sest kõigepealt on maja vaja korralikult remontida. ?Kindlasti tuleb sellest väike kool ja algkool. Internaat ei ole eesmärk omaette, aga lapsed, kellel oma kodu ei ole, saavad seal elada küll,? ütles Tamjärv.

?Mul on juba paar aastat olnud mure nende laste pärast, kellel kodu pole ning kes kipuvad koolist välja jääma, ning erivajadustega laste pärast, kellele suured 25 või 35 õpilasega klassid ei sobi,? rääkis Tamjärv ning lisas, et tõenäoliselt just sellistele lastele Vodja mõis tulevikus mõeldud on.

Augusti lõpus suletava Vodja algkooli juhataja Made Talts ütles, et mõisa müük Tamjärvele on väga hea lahendus, sest hoone ei jää tühjaks ning pealegi jätkatakse seal kooli pidamist. ?Loodetavasti saavad siis ka mõned töötajad jätkata, näiteks kokk ja koristaja,? ütles Talts.

Roosna-Alliku vallavolikogu esimees Aivar Tubli rääkis, et volikogu langetas mõisa müügi otsuse juba 17. juuni koosolekul ning kuna üks tingimusi oli haridustegevuse jätkamine vähemalt kümme aastat, siis ei olnud seda otsust raske vastu võtta.

Hiljuti 160. juubelit tähistanud Vodja algkoolis õppis viimasel õppeaastal 12 last.

Kui näiteks Rocca al Mare kooli rajamisel oli Tamjärvel mitmeid partnereid, siis Vodja mõisa ostmise võtab ta oma sõnul ilmselt ainult enda peale. ?Küll on mul aga palju sisulisi kompanjone, sest see ideestik kasvas välja ikkagi Rocca al Mare kooli kogemusest,? ütles Tamjärv.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing